Orkestleider

Bas Egberts is sinds 2002 orkestleider van Ensemble Mirecourt. Hij leidt het orkest vanuit de positie van concertmeester.

Bas (1974) begon op zijn 7e jaar met vioollessen bij Dorly Eijken aan de Muziekschool te Deventer. Vanaf 1994 studeerde hij aan het conservatorium in Zwolle bij Kees Koelmans, waar hij in 1999 zijn eindexamen 1e fase behaalde. In de loop van zijn studie heeft hij masterclasses gevolgd bij Oscar Ravina, Moti Shmit, John Harding en Rudolf Koelman. In 2007 behaalde Bas Egberts het eindexamen 2e fase altviool bij Gisella Bergman aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hiervoor volgde hij tevens altvioollessen bij Francien Schatborn en Jan Schoonenberg. Ook volgde hij masterclasses altviool bij Ervin Schiffer en Bruno Giuranna. Bas Egberts remplaçeert als altviolist in diverse symfonieorkesten, waaronder Holland Sinfonia, het Noord Nederlands Orkest, het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest. Ook speelt hij vaak mee bij het operafestival in het Friese Spanga.

In de afgelopen jaren speelde hij mee met theatertournees van Ernst-Daniël Smit en van Jan Vayne. Sinds het seizoen 2011-2012 is hij als concertmeester verbonden aan het Zwolse orkest Musica Michaelis. Op het gebied van kamermuziek is hij actief als altviolist in het strijktrio Sciolto (viool, altviool en cello). Sinds 2011 is hij als viooldocent verbonden aan het Centrum voor de Kunsten Quintus te Kampen